Bij EquiKiddo kunt u terecht voor een super leuke en unieke workshop:  

Paardenmest briketten maken:

VAN PAARDENMEST NAAR BRANDSTOF.

De workshop mestbriketten maken is een hele leuke en een zeer nuttige workshop. Het is niet alleen de oplossing voor het mestprobleem (en overschot) maar tevens een mooie aanvulling op de markt van biobrandstoffen.  


Wanneer de mestbriketten zijn geperst, duurt het in de zomer ongeveer 2 maanden en in de winter 6 maanden tot dat deze ingedroogd en klaar zijn voor gebruik.

De mestbriketten zijn zeer geschikt om bv 's winters te verbranden in de houtkachel en zomers in de vuurkorf of buitenkachel. 


De geur van een gedroogde mestbriket is neutraal en de rook die vrijkomt bij verbranding van de mestbriket is minder dan de rook van verbrand hout. De mestbriket heeft een warmte afgifte van 3 á 3,5 kw, brandt ongeveer 40 minuten en is C02 neutraal. Het is een volwaardige houtvervanger en de as die na verbranding overblijft geeft een meerwaarde aan uw compost.


Wilt u zich aanmelden voor de volgende workshop, klik hier voor de agenda en lees wanneer de eerstvolgende cursus of informatiedag start. 

Voor het reserveren van deze workshop, meer informatie of overige vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier of stuur een e-mail naar info@EquiKiddo.nl.