MoJo = Motivation & Joy

Via deze pagina kunt u de ontwikkelingen van Mojo volgen.


Mojo (stamboomnaam is 'Wild Wizley Jelängerjelieber') is geboren op zondag 19 juli 2020 samen met zijn 4 broertjes en 5 zusjes.

 

De moeder van Mojo:

Satisfy Girly Jelängerjelieber (Nederlands Kampioen, Nederlands jeugdkampioen & Jeugdwinner 2016))

 

De vader van Mojo:

Bauke van het Hoogveen (Nederlands jeugdkampioen, winner Nederland 2015. Belgisch kampioen, Luxemburgs Jeugdkampioen, Benelux juniorkampioen & winner Luxemburg).

 

Woensdag 29 juli 2020, Mojo 10 dagen oud.

Alles gaat gelukkig goed, buikjes vol en weegt al over 1 kg.

 

Zondag 2 augustus 2020 ,Mojo 14 dagen oud.

Drink en groeit goed, Mojo gaat ook al een beetje door de werpkist scharrelen en ligt op de snuffel mat.

 

Zondag 9 augustus 2020, Mojo 3 weken oud.

Vandaag hebben we voor het eerst met onze lieve, prachtige Mojo mogen knuffelen, deze dag kreeg Mojo en zijn broers en zusjes ook voor het eerst brokjes (Mojo draagt een bruin bandje). 

 

Vrijdag 21 Augustus 2020, Mojo 33 dagen oud.

Lekker buiten in de speelweide.

 

Woensdag 26 augustus 2020, Mojo 38 dagen oud.

Mojo is vandaag gechipt.

 

Zondag 30 augustus 2020, Mojo 6 weken oud.

Vandaag mochten we voor de tweede keer knuffelen met onze lieve en prachtige Mojo.

 

Maandag 7 september 2020, Mojo 7 weken oud.

Heerlijk spelen in de puppy ren, het gaat super goed met Mojo, hij is inmiddels gechipt, ingeënt en onderzocht door de dierenarts alles was helemaal perfect.

 

Donderdag 10 september 2020, Mojo 7,5 week oud.

Vandaag is Mojo door de raad van beheer nagekeken, gewogen, gangwerken en gedrag (vrij en ondernemend) gecontroleerd. Alles prima in orde!

 

Zondag 13 september 2020, Mojo 8 weken oud.

Mojo mag eindelijk mee naar huis! Als eerste werd alle papierwerk met samen de fokker ingevuld en getekend. Daarna werd Mojo nog eventjes gewogen, hij woog 8,4 kg.

 

Zondag 14 september 2020, Mojo 8 weken oud.

Het gaat super goed met Mojo, hij geniet van alle aandacht die hij krijgt, loopt nu al super goed mee met aan de riem en hij is zo ontzettend lief!

 

Donderdag 17 september 2020, Mojo 8 weken oud.

Omdat Mojo niet lang mag lopen (de weken dat Mojo oud is staat gelijk aan de minuten die hij in 1 keer maximaal mag lopen, dus 8 weken is 8 minuten lopen). Hierdoor nemen we Mojo vaak mee in zijn eigen bolderkar. Dit doen we zodat hij dan overal indrukken op kan doen en goed kan socialiseren.

 

Zaterdag 19 september, Mojo bijna 9 weken oud.

Mojo geniet er ontzettend van om in de ballenbak te spelen en de ballen kapot te bijten.

 

Zondag 20 september 2020, Mojo 9 weken.

Foto-shoot van Mojo laten maken in het Mastbos.

 

Maandag 21 september 2020, Mojo 9 weken oud.

Mojo krijgt zijn tweede inenting en wordt gelijk gecontroleerd door de dierenarts. Mojo gedroeg zich perfect en gaf geen kick bij de inenting. Alles was helemaal tiptop in orde en hij was netjes gegroeid (woog 10,2 kg). 

 

Zaterdag 26 september 2020, Mojo 9 weken.

Eerste les bij puppy-cursus. Onze groep bestaat uit 3 puppy’s (Dex, Gijsje & Mojo), Mojo is de jongste van de 3 en is nu al de grootste van het stel.

 

Vrijdag 2 oktober 2020, Mojo 10,5 week oud.

Vanochtend onze knappe beer eventjes wezen wegen, Mojo weegt nu alweer 13,6 kg, dat betekend dat hij in 2,5 week 5,2 kg is gegroeid!

 

Zaterdag 3 oktober 2020, Mojo bijna 11 weken oud.

Vanochtend de tweede les van de puppy-cursus gehad, wat doet Mojo toch zijn best. Er zijn veel dingen in de omgeving waar door hij afgeleid kan worden maar hij doet toch echt zijn best om de opdrachten goed uit te voeren, daar ben ik toch echt best wel erg tros op. Vandaag mochten de puppy’s voor het eerst eventjes met elkaar spelen, alleen met Gijsje want Dex was er deze keer niet bij.

 

Vrijdag 9 oktober 2020, Mojo11,5 week oud.

Omdat Mojo ontzettend veel water dronk ben ik vandaag naar Novivit gereden om advies in te winnen over vers vlees voeren. Vanaf vandaag gaat Mojo over van de brokken naar vers vlees, kijken of zijn drink gedrag verbetert.

 

Woensdag 14 oktober 2020, Mojo 12 weken oud.

Vandaag de 12 weken inenting gekregen, het ging weer super goed, groeit nog steeds netjes en weegt nu 17,3 kg.

 

Donderdag 15 oktober 2020, Mojo 12,5 week oud.

Eindelijk is mijn trimtafel binnen! Deze had ik 11 augustus besteld maar zat een erg lange levertijd op. Nu kan Mojo (voor mij) makkelijker geblazen en geborsteld worden.

 

Vrijdag 16 oktober 2020, Mojo 12,5 week oud.

Vandaag heeft Mojo voor het eerst kennis gemaakt met onze co-coaches Kyra, Fleur & Indji. Ze waren heel vriendelijk naar elkaar. Kayra en Indji kregen zelfs een lik van Mojo!

 

Zaterdag 17 oktober 2020, Mojo bijna 13 weken oud.

Vierde les puppy-cursus, wat is het toch fijn en leuk om te zien dat het zo ontzettend goed met Mojo gaat. Hij is zo ontzettend lief en luistert goed zeker voor een puppy, eventjes een trots momentje. Aan het einde van de les mochten de pupjes weer eventjes met elkaar spelen, altijd een geweldig moment voor puppy's en baasjes.

 

Woensdag 21 oktober 2020, Mojo 13,5 week oud.

Mojo is vandaag heerlijk in bad geweest en daarna droog geblazen. We hebben hem vandaag ook eventjes gewogen en zijn gewicht is nu 21,5 kg.

 

Donderdag 22 oktober 2020, Mojo 13,5 week oud.

Vandaag op socialisatie-pad geweest met Mojo bij Intratuin in Halsteren. Mojo deed het bijzonder goed, reageerde rustig op alle geluiden en bewegende attributen. Hij vind alle mensen en kinderen geweldig en komt heel graag een aaitje halen wanneer mensen hem roepen.


Zaterdag 24 oktober, Mojo bijna 14 weken oud.

Om lekker met alles en iedereen te socialiseren zijn we vandaag lekker in het centrum gaan lopen en via de kinderboerderij weer terug. Van Mojo had de wandeling nog veel langer mogen duren, hij geniet er zo van om buiten te zijn. We hebben hem vandaag ook eventjes gewogen en zijn gewicht is nu 22,8 kg.


Zondag 25 oktober, Mojo 14 weken oud.

Samen met Mojo genieten van de herfst en de hierbij horende prachtige kleuren. Tijdens de wandelingen die we maken, laten we Mojo altijd kennis met verschillende honden, dit is heel goed voor het socialiseren.

 

Zaterdag 31 oktober 2020, Mojo bijna 15 weken oud.

Mojo is voor het eerst naar het strand geweest. Hij vond het fantastisch, helaas was het erg stil (is minder goed voor de socialisatie) maar hij is weer een ervaring rijker.

 

Maandag 2 november 2020, Mojo 15 weken oud.

Het is vandaag de eerste maandag van de maand, de dag dat ze de sirenes testen. Helaas waren we te laat met de camera maar Mojo loeit gezellig mee.

 

Dinsdag 3 november 2020, Mojo 15 weken oud.

Vandaag zijn we eventjes wezen wegen bij de dierenarts, Mojo groeit keurig hij weegt nu 25 kg. Mojo heeft vandaag ook zijn eerste tandje verloren, kleine hondjes worden groot.


Zondag 8 november 2020, Mojo 16 weken oud.

Het was prachtig weer hierdoor zijn we met Mojo naar het bos gegaan. Hier kan hij weer nieuwe indrukken opdoen.

Dit was in het Mastbos, met 9 weken hadden we op dezelfde plek de fotoshoot gehouden. Zo leuk om het verschil van 7 weken te zien.


Zaterdag 14 november 2020, Mojo bijna 17 weken oud.

Sinterklaas komt vandaag samen met zijn Pieten en Ozosnel aan in Nederland, Mojo zit er al helemaal klaar voor, onze hulp-beren-Piet.Dinsdag 17 november 2020, Mojo 17 weken oud.

Vandaag weer eventjes langs de dierenarts geweest om Mojo te wegen, hij weegt nu 29.8 kg.


Dinsdag 17 november 2020, Mojo 17 weken oud.

Vandaag heb ik het logo van EquiKiddo onderhanden genomen en aangepast.

Vanaf vandaag staat Mojo ook op het logo, ben erg trots resultaat.


Vrijdag 27 november 2020, Mojo 18,5 week oud.

Wanneer Mojo een bot krijgt pikt Miklo (onze Shih Tzu van 13 jaar) het botje van Mojo af. Mojo vind dit nooit erg, hij volgt Miklo en ze eten gewoon gezellig samen het botje op, echte vriendjes!


Zondag 29 november, Mojo 19 weken oud.

Mojo is flink gegroeid, eerst kon Mojo niet zelfstandig onze bank opkomen maar nu kan hij dit heel gemakkelijk. Wanneer Mojo erop zit laat hij het ons met trots weten!


Donderdag 3 december 2020, Mojo 19,5 week oud.

Jaylin had vandaag Sinter Klaas viering op school en kreeg Mojo als surprise.

Mojo moest er natuurlijk gelijkt mee op de foto!


Vrijdag 4 december 2020, Mojo 19.5 week oud.

Mojo krijg al zijn nieuwe vacht, als je bij zijn pootjes kijkt zie je hoe zij vacht verandert.

Ondanks de COVID-19 wandelen we zoveel mogelijk met Mojo, we laten hem zoveel mogelijk aan lopende mensen met of zonder honden, auto’s, fietsers en kinderen met bv een step of loopfiets wennen, zodat hij goed gesocialiseerd wordt.


Zaterdag 5 december 2020, Mojo bijna 19,5 week oud.

Puppy-cursus, de puppy's mochten aan het einde van de les met elkaar spelen alleen had Mojo niet door dat hij naar zijn puppy vriendjes kon/mocht gaan lopen, in plaats daarvan rende hij eerst naar mij toe maar toe hij het eenmaal door had rende hij op zijn puppy vriendjes af en hebben ze heerlijk gespeeld.


Zondag 6 december 2020, Mojo 20 weken oud.

De eerste kennismaking met Mojo en de Kerstboom. Het gaat gelukkig goed, Mojo vind hem wel interessant maar laat de boom wel met rust, hij gaat zelfs poseren voor de kerstboom!


Dinsdag 9 december 2020, Mojo 20 weken oud.

Mojo wordt met de dag ondeugender. Ook al hebben we geen gras of aarden in de tuin, Mojo heeft toch iets gevonden waar hij lekker kan graven!


Zondag 13 december 2020, Mojo 21 weken oud.

Vandaag weer samen met Mojo naar de Intratuin in Halsteren geweest. Dit is goed voor zijn socialisatie, zo wend hij o.a. aan mensen, winkelwagentjes, verschillende vreemde geluiden en geuren.


Donderdag 17 december, Mojo 21,5 week oud.

Mojo heeft vandaag zijn allerlaatste melktandjes gewisseld (de 2 bovenste hoektanden).

Gelukkig hebben we nog een paar tandjes en kiezen van hem gevonden.


Zaterdag 19 december, Mojo precies 5 maanden vandaag (21,5 week oud).

Met vlag en wimpel is Mojo geslaagd voor zijn puppy-cursus! Wat deed hij het goed en wat trots zijn we op deze lieve beer. Nu op naar de jonge-honden-cursus. Deze volgen we voortaan in Zevenbergen i.p.v. Lage Zwaluwen (wel bij de zelfde hondenschool Ilovedoggies).


Dinsdag 12 januari 2021, Mojo 25 weken oud.

Door de COVId-19 zit heel Nederland in Lock down, hierdoor zijn alle winkels en scholen gesloten De kids krijgen hierdoor via de computer thuis les. De kids bellen via ‘Aaerobe dlo meet’ met hun hele klas en juf. Guillermo (die ontzettend veel energie in zijn lichaam heeft) komt altijd helemaal tot rust om zo samen met Mojo te luisteren naar de uitleg van de juf. Dit zijn echt de mooie momenten van het thuis werken!


Dinsdag 12 januari 2021, Mojo 25 weken oud.

Vandaag zijn we met Mojo eventjes langs de dierenarts geweest om te wegen, hij weegt momenteel: 47,8 kg.


Zaterdag 16 januari 2021, 25,5 week oud.

Mojo heeft vandaag voor het eerst sneeuw gezien, gevoeld en geproefd! Hij vond het echt fantastisch. Door zijn super dikke vacht had hij het ook absoluut niet koud 


Woensdag 20 januari 2021, Mojo 26,5 week oud.

Vandaag weer eventjes Mojo wezen wegen en onze beer weegt: 49,1 kg.


Vandaag was ook weer de eerste les van de jonge-honden- cursus, Mojo deed weer erg goed zijn best. Dax van de zaterdag groep was gezellig mee gegaan naar de woensdaggroep in Zevenbergen. Aan het einde van de les mochten de heren gezellig met elkaar spelen.

 

Zaterdag 30 januari 2021, Mojo (morgen) 28 weken oud.

Mojo zijn beste vriend thuis is onze (bijna) 13 jarige Shih Tzu ‘Miklo’. Milko is nu nog de baas over Mojo en zet Mojo op zijn plek wanneer Mojo denkt dat Miklo groot genoeg is om mee te spelen. Miklo heeft hier echt geen zin meer in, hij is half blind, stok doof en veel te klein om met zo’n groot, zwaar en om behouden pup te spelen. ‘s Avonds liggen ze vaak heerlijk bij elkaar.

 

Woensdag 3 februari 2021, Mojo 28,5 week oud.

Vandaag zijn we voor les 2 bij de jongen-honden-cursus geweest. Vandaag met een nieuw hondje Pleun (18 maanden oud), dit was helaas een zeer angstig hondje. Maar wat deed Mojo weer goed zijn best, ook al heeft hij soms last van bananen in zijn oren, hij is zo ontzettend lief naar alles en iedereen. Hij moest tijdens een oefening over de paaltjes heen maar Mojo vond er doorheen iets makkelijker!

 

Zaterdag 6 februari 2021, Mojo (morgen) 29 weken oud.

Sinds jaren heeft het vandaag flink gesneeuwd. Samen met de kids, Mojo en een slee zijn we van de sneeuw gaan genieten. Mojo vond de sneeuw fantastisch. 

 

Vandaag heeft Mojo in een afgezet speelweitje gespeeld met een Labra-doedel en een husky pup van 5 maanden. Echt genieten om hem zo zien te spelen, hij is zo ontzettend vriendelijk voor alle honden.

 

Zondag 14 februari 2021, Mojo 30 weken oud.

Vandaag zijn we naar opa en oma geweest in Steenbergen, de laatste dag dat er geschaatst kan worden. Vanaf morgen gaat het dooien. Mojo gaat altijd mee en zit dan in de kofferbak met zijn grote kop over de leuning heen om een kroel te vragen bij de kids.

 

Woensdag 21 februari 2021, Mojo 30,5 week oud.

Vandaag hadden we (ondanks de COVID-19 regels) jongen-honden-cursus les 3. Dit keer was het weer met Mojo zijn hondenvriendje Dax. Mojo heeft weer nieuwe trucjes geleerd die we thuis weer moeten gaan oefenen. Aan het einde van de les hebben de 2 heren weer even met elkaar mogen spelen.