De Coaches van EquiKiddo:


Maddy van den Berg-Hagestein:

Mijn naam is Maddy van den Berg-Hagestein geboren op 6 september 1978, ik ben getrouwd met Marco van den Berg en samen zijn we de trotse ouders van 2 prachtige kinderen.

Paarden en honden hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven, ze waren mijn vrienden en toehoorders in mijn lagere schoolperiode en mijn helpers en troosters in mijn pubertijd. Ik kan mij nog zo goed de rust en nabijheid van de paarden en honden herinneren.

Ik kon mijzelf bij hun zijn, vertellen aan hun wat ik maar wilde en mijzelf voelen zoals ik me op dat moment voelde. Geen enkele paard of hond die mij daar ooit over veroordeeld heeft. Met deze ervaringen ben ik me gaan verdiepen in opleidingen wat je met paarden en honden allemaal kan doen, zowel met volwassenen als met kinderen.  Mijn keuze was uiteindelijk gevallen op de (HBO) opleiding “Equine Assisted Coaching” bij het Educatief Centrum Keulseweg te Pijnacker.

Deze opleiding is de eerste en enige opleiding tot paardencoach in Nederland die EQA-geaccrediteerd is (European Quality Award) door de NOBCO/EMCC (Nederlandse Order van Beroepscoaches/Europese Raad voor Mentoring en Coaching).

 Hierdoor wordt er een bepaalde kwaliteit en professionaliteit geboden. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond en ik ben hierin officieel gecertificeerd als "Equine Assisted Coach".  

Na het behalen van het certificaat Equine Assisted Coach ben ik me verder gaan specialiseren in “Equine Assisted Kindercoach (HBO)” bij het Educatief Centrum Keulseweg te Pijnacker, omdat het coachen van kinderen veel kennis van zaken vereist. Ze staan aan het begin van hun ontwikkeling en dat betekent dat je als coach veel verschil kunt maken. Maar ook dat je zorgvuldig moet werken en moet weten wat je doet. Tijdens de opleiding Equine Assisted Kindercoach heb ik geleerd om kinderen en jongeren op verantwoorde en professionele wijze te begeleiden met de inzet van een paard of hond. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond en ik ben hierin officieel gecertificeerd als "Equine Assisted Kindercoach". 

Tevens ben ik ook gespecialiseerd en gecertificeerd in:

  • Anders Leren met Paarden coach,
  • Pony Power voor Kids trainer,
  • Pony Power voor Kids Excellent trainer,
  • Paardenkracht voor Pubers trainer,
  • Instructeur Workshop Mestbriketten.

Na het behalen van het certificaat 'equine assisted kindercoach' ben ik in dienst getreden bij Horses & Co te Heerjansdam als equine assisted kindercoach en activiteitenbegeleider op verschillende groepen.


De co-coaches van EquiKiddo:

ZwarteFleur:

ZwarteFleur (roepnaam Fleur) is een Shetlandpony merrie geboren op 20 mei 2006, ze is haar leven begonnen als showmerrie en voor de fok. Op 21 februari 2015 hebben we Fleur gekocht. Fleur is echt de allerliefste kinder-pony, ze is zeer rustig en ontzettend vriendelijk in de omgang. Fleur heeft heel veel geduld, kinderen kunnen uren met haar kroelen, poetsen en wandelen. 


Indji Jaylin:

Indji Jaylin (roepnaam Indji) is de dochter van Fleur, geboren op 21 augustus 2015. Indji is ons "cadeautje", toen we Fleur kochten wist niemand dat een paar maanden later deze lieve boef geboren zou worden. Indji is een echte kroel-pony, die heel erg veel van aandacht houdt en erg nieuwsgierig is, in de omgang is ze super lief en blijft altijd bij je in de buurt.


Kayra:

Kayra is een Irish Cob merrie geboren op 20 juli 2015. De eerste ontmoeting met Kayra was toen ze 3 maanden oud was, dit was gelijk liefde op het eerste gezicht. Kayra bleef bij haar moeder tot ze 9 maanden oud was. Kayra vind het heerlijk om geaaid en/of geborsteld te worden. Kayra is super lief, rustig en stabiel in de omgang. 


Mojo:

Mojo is een ontzettend lieve Newfoundlander pup (reu) geboren op 19-07-2020. Een newfoundlander is van nature kalm, lief en vriendelijk, vooral tegenover kinderen. Mojo is nu nog veel te jong om ingezet te worden bij het coachen.

Mojo krijgt van ons alle tijd om:

- pup te zijn,

- om zich zelf te ontwikkelen en

- zich goed te socialiseren.

Via deze pagina kunt u Mojo de ontwikkelingen van Mojo volgen.

MoJo betekend:

Je innerlijke kracht, je zelfverzekerdheid of je 'sparkle'. Letterlijk een combinatie van motivation en joy. Wanneer je gemotiveerd bent en doet wat je leuk vindt, straal je positieve energie uit.